Íjak háborúja / War of Arrows / 최종병기 활

VETÍTÉSEK:

2015. november 10. | kedd 18:00
Sugár Mozi

2015. november 12. | csütörtök 20:30
Uránia Díszterem

2011
kosztümös akciófilm
Rendező:
Kim Hanmin
Szereplők:
Pak Heil (Park Hae-il)
Mun Cshevon (Moon Chae-won)
Kim Mujol (Kim Mu-yeol)
Rju Szungnjong (Ryu Seung-ryong)
Pak Kiung (Park Ki-woong)
122 perc

A kínai mandzsu hadak a XVII. században kétszer is megszállták Koreát. Ebben az időszakban él az ifjú Nami, aki tökéletesen képzett íjász. Szülei halála óta a családot számára egyetlen húga jelenti, akiért bármire képes lenne. Nami szarvasra vadászik az erdőben, amikor portyázó hadak elrabolják az esküvőjére készülő húgát. Hogy megmentse testvérét, egymaga száll szembe a sereggel, és számtalan harcossal végez. Ezt látva azonban a mandzsu tábornok éktelen haragra gerjed, és hajtóvadászatot indít a rejtélyes íjász után.

Az Íjak háborúja óriási kritikai és közönségsikert aratott Dél-Koreában, a 2011-es év kasszasikere volt 7,5 millió eladott mozijeggyel. A főszereplő színészeket, valamint a vizuális effektusokat mind a helyi Oscarnak számító Nagy Harang, mind a magas művészi színvonalú, populáris filmeknek szánt Kék Sárkány gálákon díjazták.
A tavalyi Koreai Filmhét látogatói számára érdekesség lehet, hogy a főszereplő íjászt az a Pak Heil alakítja, akit legutóbb az Anyám, a sellő című filmben a jóképű postás szerepében láthattunk.