A szabadság asszonya /Madame Freedom / 자유부인

VETÍTÉSEK:

2015. november 13. | péntek 20:30
Koreai Kulturális Központ

1956
filmdráma
Rendező:
Han Hjongmo (Han Hyung-mo)
Szereplők:
Pak Am (Park Am)
Kim Dzsongnim (Kim Jeong-rim)
No Gjonghi (No Gyeong-hui)
Csu Szonthe (Joo Sun-tae)
Kim Dongvon (Kim Dong-won)
125 perc

O asszony egy nyugati divatcikkeket áruló boltban szeretne állást vállalni, de erre a kor szokásainak megfelelően professzor férjének is rá kell bólintania. Miután engedélyt kap tőle, élete éles fordulatot vesz – az eddig otthon ülő, gyereket nevelő asszony előtt egy új világ tárul fel. O Szongjong életében két udvarló is felbukkan, a szomszédjában lakó fiatal egyetemista, akitől táncolni is tanul, illetve főnökasszonyának gazdag férje, aki mindent megtenne, hogy egy éjszakára megszerezze az eddig erkölcsös asszonyt. Eközben Csang professzort is megkörnyékezi egy fiatal irodista lány, aki ingyenesen tartott koreai nyelvtanórájára jár.
Férjnek és feleségnek egyaránt el kell döntenie, hogy személyes vágyaik, vagy a családi kötelezettségeik fontosabbak, hiszen ez a döntés egész életükre hatással lehet.

A szabadság asszonya forgatása idején, három évvel a testvérháború után a dél-koreai társadalom gazdasági nehézségekkel küzdött, miközben a nyugati kulturális hatások egyre erősebben törtek be a mindennapokba. Az azonos című történet először folytatásokban jelent meg egy szöuli napilap hasábjain, majd az ebből készült film olyan népszerűvé vált, hogy az ezredfordulóig számos folytatás illetve remake készült belőle.